3FM Serious Request 2017 brengt verscheurde families samen

Verscheurde families doel 3FM Serious Request 2017 Apeldoorn

In de week voor Kerst haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

Dit heeft DJ Wijnand Speelman zojuist bekendgemaakt op NPO 3FM. Het bleef nog even spannend. Eigenlijk was het de bedoeling om het nieuws al een half uur eerder bekend te maken, maar Wijnand stond in de file! DJ Domien Verschuuren ging speciaal iets langer door met zijn uitzending.


In conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Domien Verschuuren favoriet

Welke DJ’s dit jaar hun intrek nemen in het Glazen Huis is nog niet duidelijk. In een poll op de facebookpagina van Serious Request Apeldoorn komt Domien Verschuuren als grote favoriet uit de bus.

Het Rode Kruis helpt

Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2017 helpt het Rode Kruis om vermiste kinderen op te sporen, het contact te herstellen en families te herenigen. Rode Kruis-teams ondersteunen wereldwijd bij het registreren van vermiste familieleden. Hulpverleners gaan hierna actief op zoek. De manier waarop verschilt per gebied. Het eerste contact, voor velen het eerste teken van leven, gaat vaak per satelliettelefoon, een Skype-gesprek of een Rode Kruis-bericht. Alles met één doel: families weer samenbrengen.

3FM Serious Request

Van 18 tot en met 24 december komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request, live vanaf het Marktplein in Apeldoorn. Met de actie vraagt NPO 3FM de dagen voor Kerst aandacht voor een stille ramp. Van Friesland tot Limburg: NPO 3FM roept haar volgers en luisteraars op om in actie te komen voor het Rode Kruis. Vanuit het Glazen Huis draaien 3FM-dj’s de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt. Tot en met kerstavond maken de dj’s 24/7 live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze de acties op de voet. En dat op een lege maag. Alle overige 3FM-dj’s, bands, artiesten, luisteraars en actievoerders op het plein geven de dj’s in het Huis de energie die ze zo hard nodig hebben.

Sinds 2004 zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart.