Wie zou hier níet willen wonen?

Soms is het leven aangenaam zwart-wit. Is dit lekker wonen, ja of nee? Amazing ontwikkelde voor corporatie De Goede Woning een concept waar je ‘ja’ tegen zegt.

Corporatie De Goede Woning bouwde in de Apeldoornse wijk Driehuizen 38 koopwoningen en 13 huurwoningen voor de vrije sector. Aan Amazing de vraag om voor dit project een krachtig thema te bedenken en een ontwerp te maken voor de promotiebrochures. Het ontwerp moest toepasbaar zijn in eventuele andere communicatiemiddelen. Ook over deze aanvullende middelen vroeg De Goede Woning ons om advies.

De woningen in het project hebben een typerende zwart-witte kleurstelling. Door deze in de communicatie te accentueren en er kleur als contrast aan toe te voegen, krijgt het project een herkenbaar, eigen gezicht. De bomen – die ook echt in het plan staan – symboliseren het gevoel van groen wonen dicht bij het centrum. De duiven vertellen iets over de stad maar vooral ook over het gevoel van vrijheid. De verschillende kleuren van de vogels staan voor de gevarieerde toekomstige bevolking: de bewoners die straks kleur geven aan het plan. Een en ander werd kernachtig vertaald in het thema: ‘vrij en dichtbij’.

Dit concept werd enthousiast ontvangen en met succes ingezet over de volle breedte: brochures, citydisplays, advertenties, bouwborden en een speciale actiewebsite. Nee zeggen is geen optie!

Andere cases