Gezonde mix

Over het algemeen zijn het nog steeds mannen die code kloppen, software ontwikkelen, websites bouwen en richting geven aan de digitale route.Mannen domineren dus nog steeds de tech wereld. Toch blijkt uit recent onderzoek dat dit niet altijd terecht is. Een gezonde mix in mannelijke en vrouwelijke collega’s zorgt voor een breder perspectief. Code van vrouwelijke programmeurs wordt zelfs vaker goedgekeurd dan die van hun mannelijke collega’s, bleek begin 2017. Github, een site waar ruim 12 miljoen programmeurs wereldwijd hun code ter inzage aan collega’s geven, concludeerde dit na een onderzoek onder 3 miljoen ingediende stukken code. Mannen en vrouwen benaderen dingen toch anders.

Nieuwe collega!

Omdat ons perspectief niet breed genoeg kan zijn, hebben wij recent een echte power lady toegevoegd aan ons team. Miriam schoof onlangs aan als nieuwe collega in onze online studio. Ze zorgt samen met (nog een powervrouw) Loes voor de planning en begeleiding van ons online team. Daarnaast neemt ze een deel van de online marketing voor haar rekening: Google Analytics, AdWords en social adversting.

“En dan vooral de achterkant hiervan”, vult Miriam aan. “Ik doe bijvoorbeeld zoekwoordonderzoeken, denk advertentiestrategieën uit en monitor de resultaten.”

Miriam komt vanuit een functie als communicatieadviseur / projectleider. “Ik was niet per direct op zoek naar een andere baan, maar wilde al wel een tijdje meer richting een project managementfunctie. Ik vind het fijn om projecten van A tot Z te kunnen afronden. Als je bij een bedrijf in huis zit dan is het vaak toch een ‘on going project’. Bij Amazing heb ik met verschillende klanten en marketingvraagstukken te maken. Dat houdt het lekker divers.”

Een slimme meid bouwt haar eigen website

Geen typische tech job dus, maar wel tussen de technische heren. “Ik merk dat ik nu al nieuwe dingen oppik. Ik heb me in deze eerste week bijvoorbeeld in WordPress verdiept en ik kom al een behoorlijk eind. Natuurlijk kunnen de jongens dat véél beter, maar of de online wereld een mannenwereld is? Echt Niet!”

Sparren?

Wil jij sparren over de online marketing of website voor jouw bedrijf? Neem contact op met Miriam via miriam@amazing.nl of bel 055 526 8888.