Wibra en fashion zijn al jaren een ideale match. Deze week valt de folder weer op de mat, met daarin de nieuwe najaarscollectie. Voordat de trendy blazers, bombers en blouses uiteindelijk bij jou in het folderpakket zitten, is in onze studio al veel werk verzet.

Wibra is al sinds 1956 een begrip. Op dit moment telt de keten bijna 300 filialen in Nederland en België. Naast kleding, worden o.a. schoonmaakartikelen, badtextiel, snoepgoed, speelgoed en cosmetica verkocht. Met haar collectie laat Wibra zien dat mooi ook betaalbaar kan zijn. Echt Wel!, is het motto. Dit geldt ook voor de voorbereiding. We nemen je mee naar de set en onze Amazing-studio om te laten zien wat er allemaal vooraf gaat aan de nieuwe foldercollectie en Fashion Tips van Wibra.

Ready, set go!

Voor Amazing begint het werk op de set. De folderitems zijn dan al geselecteerd, net als de modellen (en modelletjes) die de nieuwe lijn showen. Voor shoots als deze wordt een strakke planning gemaakt. De eerste beelden worden ruim twee maanden voordat de folder uitkomt al geschoten. Op de set is iedereen in opperste concentratie. De styliste zorgt ervoor dat de modellen er tip top uitzien en in de studio wordt alles tot in de puntjes geregeld, zodat de fotograaf precies het juiste shot kan maken.

Folder-waardige foto’s

Uit het ruwe materiaal wordt op de set al een definitieve beeldselectie gemaakt met ‘folderwaardige’ foto’s. ‘Spreekt de foto echt? Is hij fashionable genoeg? En past hij qua sfeer bij de rest van de folder?’, zijn vragen waarover onze vormgevers zich vervolgens buigen. Bij Amazing wordt elke twee weken een nieuwe Wibra-folder opgemaakt, met een oplage van ruim zes miljoen in heel Nederland en België. Dit betekent dat we vier versies maken: één voor Nederland en drie voor België (een Vlaamse, een Waalse en een tweetalige Brussel-versie).

 

Fashion Tips

Omdat niet iedereen bij de naam Wibra direct aan trendy mode denkt, hebben we een aantal jaren geleden de Fashion Tips in het leven geroepen. In de Fashion Tips worden bijzondere items uitgelicht. De nieuwste trends, kleuren, printjes en designs die rechtstreeks van de catwalk lijken te komen. Deze stijlvolle items worden op de website en op posters in de winkels onder de aandacht gebracht.

Benieuwd naar de nieuwe folder? Bekijk hem online. De nieuwste Fashion Tips vind je hier!