Google zou Google niet zijn om alle bezigheden op het web naar zich toe te trekken. En jawel hoor, ook de kandidatenmarkt gaat worden ver-googled. Niet gek als je bedenkt dat er weinig aanbod is in kandidaten maar wel veel vraag! Een uitgelezen kans voor Google om met Google for Jobs het heft in handen te nemen – en dat doen ze dus ook. Naar verwachting pakt Google straks hoogstwaarschijnlijk zélf de toppositie bij een zoektocht naar een job.

Zo werkt Google for Jobs

Google for Jobs is een geoptimaliseerd gedeelte binnen Google met een overzicht van vacatures. Stel: je doet als banenzoeker een zoekopdracht in Google en klikt op search. De eerst getoonde zoekresultaten? Die van Google for Jobs. Per vacature zie je de functietitel, het betreffende bedrijf, de datum van plaatsing en om welk dienstverband het gaat. Wekt dat je interesse? Dan klik je door. ’t Is net een gebruikelijke vacaturesite ;). Een logisch gevolg is dat nu dominerende vacaturesites zoals Indeed plaats maken voor Google for Jobs. Hun zoekresultaten schuiven sowieso naar beneden.

Zo blijf je zichtbaar in Google

Leuk en aardig, maar voor jou als bedrijf betekent het wél dat je jouw vacature inrichting Google-proof zult moeten maken – kwalitatief personeel ligt nu eenmaal niet voor het oprapen. Innoveer je niet mee? Dan wordt je minder (of zelfs helemaal niet meer) geïndexeerd door Google. Maar geen paniek! Wij kunnen je helpen. Optimalisering snijdt daarbij aan twee kanten:

  1. Technische optimalisatie 
    We zorgen ervoor dat de data op je vacaturedetailpagina te indexeren is door Google for Jobs. Hoe? Met structured data: de gegevens van je vacature geven we weer via een code aan de achterkant van je pagina. Google loves it.
  2. Tekstuele optimalisatie
    We helpen je graag bij het schrijven van vacatureteksten waar Google van gaat watertanden. Dat is belangrijk, want de zoekmachine rekent keihard af op te weinig transparantie of een lage kwaliteit van teksten. Alles moet kloppen: van creativiteit tot juiste spelling, van transparantie tot een goede zoekwoordenstrategie. Pas dán ben je interessant voor onze kritische vriend Google.

Zullen we het samen doen?

Als Google innoveert, kun je er het beste maar als de kippen bij zijn. Dat weten we inmiddels. Samen aan de slag gaan om jouw vacaturedetailpagina klaar te stomen voor Google Jobs? Dan houden we alles onder controle! Neem snel contact met ons op.