iets nieuws onder de zon

Het startpunt van de aanpak: het al bestaande ‘Energiek Apeldoorn’. Niets nieuws onder de zon? Zeker wel! Met een gefaseerde communicatieaanpak bliezen we het platform nieuw leven in. Startend met een herdefiniëring: onafhankelijke ‘energie-kenners’ die inwoners van Apeldoorn adviseren, inspireren én activeren in de verduurzaming van hun eigen woning.

Vervolgens ouderwets losgaan. Een nieuwe, aansprekende huisstijl én illustratiestijl. Een flinke verfrissingsslag op de website. Heldere en activerende teksten. Een uitgebreide contentstrategie voor een planmatige social aanpak. En een soft launch met opbouwende zichtbaarheid in de on- en offline media.

puntje bij paaltje

Naast het upgraden van Energiek Apeldoorn is er nog meer nieuws onder de zon: de geboorte van een heuse energiewinkel in Apeldoorn! En we noemen haar… het Energiepunt. Helemaal in huisstijl en niet te missen in de binnenstad. Een plek waar je zo binnenloopt voor een gratis, persoonlijk advies over het verduurzamen van jouw eigen huis. Waar je ook proefopstellingen van vernuftige verduurzamingsmogelijkheden kunt bewonderen en mee kunt doen aan energieke activiteiten en thema-avonden. Want als puntje bij paaltje komt: van zien komt doen!

Na de soft launch in 2019, staat 2020 voor écht campagne voeren. Bewustwording kweken in heel Apeldoorn met het thema ‘Groene voornemens’. Want groene voornemens? Tijd voor actie! Hup, allemaal naar de Paslaan 1 voor een persoonlijk advies.

feestelijke opening

Je kon al enkele weken binnenlopen bij het Energiepunt, maar op 16 januari verklaarde Wethouder Maarten van Vierssen het nieuwe energieloket officieel als geopend. Natuurlijk in stijl: met één druk op de knop van… de warmtepomp! Bedrijfsleider Sander Lubberhuizen is trots: ‘De kracht van ons Energiepunt? Zien, ervaren en voelen. Er komen hier mensen met één vraag binnen en wandelen met vier potentiële oplossingen weer de deur uit’.

Groen doen was nog nooit zo makkelijk!