Wat nou zo leuk is? Kennis delen is niet het enige wat we doen. We delen ook ervaringen! Want voor een creatief beroep als de onze… kun je nooit genoeg inspiratie opdoen. Daar gingen we: met het complete creatieve team klommen we zo, hup, een surrealistisch landschap – op 25 meter hoogte – in.

Een wat?!

Een surrealistisch landschap op 25 meter hoogte. Namelijk: de reusachtige ruimte-installatie ‘IN ORBIT’ van kunstenaar Tomás Saraceno. IN ORBIT = de baan rond een hemellichaam. Het geval zweeft op grote hoogte boven de piazza van  K21 –kunstmuseum in Düsseldorf en bestaat uit een imponerende constructie van stalen netten, die op drie niveaus boven elkaar onder de enorme glazen koepel zijn gespannen. Volledig transparant, waar wij ons vrij doorheen konden bewegen. Was dat spannend? Ja! Draaide onze maag ervan om? Best wel! Maar was het enorm inspirerend én grensverleggend? Nou, zeg dat!! Zet deze dus maar op je bucket list. Echt iets om te ervaren. It’s like walking on the moon.

Uitgekosmost? Dan wacht in de kelder van het museum de gave tentoonstelling: Parallax Symmetry. Een overzicht van het werk van Carsten Nicolai die sinds het begin van de jaren ’90 werkt op het raakvlak van beeldende kunst, muziek en wetenschap. Ook al zo’n serieuze experience! Nog tot 19 januari te bewonderen.

Dus ja, dat was onze trip naar Düsseldorf. En ja, we hebben ook weer veel kennis uitgewisseld met onze goede vrienden uit ’t buitenland. Volledig geïnspireerd terug in downtown Apeldoorn. Met vooral veel nieuw… ruimtelijk inzicht!