Waarom je als merk een eigen (branded) filter op Instagram zou gebruiken? Het antwoord op die vraag is vrij simpel: bereik. Want slaat je filter aan, dan gaat het balletje snel rollen. Exposure to the max. Extra pluspunt: interactie met je doelgroep. Bovendien is een instafilter een marketinginstrument waar je als bedrijf veel vrijheid en creativiteit in kwijt kunt. Hoogste tijd voor wat Augmented Reality!

Exposure to the max!

welkom in de realiteit

‘AR’ in AR-filter staat voor Augmented Reality, ofwel: toegevoegde realiteit. Klinkt futuristisch, maar het is niets minder dan ‘het vermengen van de echte wereld met de digitale’. En dat is iets waar bijna iedereen wel eens mee in aanraking is gekomen. De toepassingen zijn eindeloos; van Pokémon GO tot Google Maps. Van meubelmerken die AR gebruiken om te laten zien hoe hun producten er in jouw huiskamer uitzien, tot cosmeticamerken die hun volgers virtueel make-up laten ‘proberen’. Ook social media volgen de AR-golf: we zijn inmiddels allemaal gewend aan het toevoegen van filters op onder andere Snapchat en Instagram en de populariteit van Instagram Stories is mede te danken aan deze techniek.

Kijk je bij een AR-filter in de camera van je smartphone, dan zie je jezelf plus een digitale toevoeging op je scherm. Maar wist je dat je ook eenvoudig een eigen filter kunt creëren? Dat is voor velen nog onbekend terrein. Wij zeggen: welkom in de realiteit! Lees je in en lift mee op het succes van AR. Met meer dan 500 miljoen dagelijkse actieve gebruikers is Instagram het perfecte medium om AR onder de massa te verspreiden, helemaal gezien de uiterst gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en het verlangen van gebruikers om leuke, gefilterde selfies te delen!

 

iedereen een eigen effect

We hebben de meest toegankelijke AR-creatietool voor je gevonden: Spark AR Studio. Het is een augmented reality-platform voor Mac en Windows waarmee je vrij eenvoudig AR-effecten voor mobiele camera’s kunt creëren. Zie het als Photoshop of Sketch, maar dan voor AR. Door een versimpeling in de toelatingsprocedure is het nu voor iedereen mogelijk om eigen Spark AR-effecten te maken en te publiceren op Instagram Stories. Op elk vaardigheidsniveau. Met diverse instructiebeschrijvingen en tutorials kun je heel snel en makkelijk aan de slag!

In het programma kun je gebruikmaken van bibliotheken waar je 3D-objecten, audiobestanden, face-trackers, materialen, texturen en verlichting kunt importeren. Er zijn handige vooringestelde projecten waar je gebruik van kunt maken, zoals een 3D geanimeerde poster, accessoires, het plaatsen van een 3D object in een ruimte, een make-up filter, een bepaalde achtergrond, kleurenfilter, gezichtsmaskers of zelfs combinaties tussen deze filters.

  • Zelf aan de slag? De software download je hier.
  • Instructiebeschrijving nodig? Check it out! 

 

need help?

Je kunt er ook voor kiezen om je project vanaf scratch te beginnen – dan creëer je echt iets unieks. Hulp nodig bij jouw design? Wij helpen je graag bij het ontwerpen van een toffe eigen filter! Neem snel contact met ons op 🙂

Zelf hebben we natuurlijk ook al het een en ander uitgeprobeerd. Wij zien nu eenmaal alles graag door een roze bril. Daarom vind je precies die filter op ons eigen instaprofiel 😉

 

En heb je onze blog over de make-over van onze online studio laatst gelezen? Met die toffe muur en alles? Dan komt de gameboy in deze filter je vast bekend voor:

 

We helpen je graag bij het ontwerpen en maken van je eigen filter. En heb je de smaak te pakken? Dan zijn ook eigen Instagram stickers vast iets voor jou! Daarvoor hebben wij iets supertofs bedacht: je eigen InstaStickerPack! Dat wil je! Check hiervoor onderstaande blog.

eigen instagram stickers. dat wil je.