laat horen die stem

something new

Apeldoorn. Bruisende stad. Maar dat Marktplein… best aan vervanging toe! Al vele jaren onderwerp van gesprek bij de gemeente en nu gaat het echt gebeuren: het ‘Plein van de stad’ gaat op de schop. In 2020 – om precies te zijn. En luister, een ‘flinke opknapbeurt’ is een understatement. Metamorfose dekt meer de lading. Een compleet nieuwe invulling van de buitenruimte. Hoe dat eruit komt te zien? De bewoners en ondernemers van gemeente Apeldoorn bepalen het zelf! Burgerparticipatie – maar dan echt. Dus, zeg het maar! De meeste stemmen gelden 😉

liever met lef

Meebepalen is wat inwoners willen. Zeker bij zoiets als hét plein van de stad. En de gemeente? Die liet het los. Liet het gaan. Dat werkte zo: vier ontwerpbureaus; vier unieke ontwerpen. De jury? Het Apeldoorns publiek. Van je buurjongetje van zes tot je oma van 96 – iedereen een stem. En dan: de balans opmaken. Met een uitkomst die bindend is. Da’s lef hebben, nietwaar?

Zoveel mogelijk stemmers – hét doel van deze campagne. Een breed draagvlak creëren. Aanspreken en aansporen! Met een opvallend design van iconische elementen. Een duidelijke eigen stijl. Het fris-zakelijk blauw in tof contrast met actiematig rood. Kom in actie en stem nu! Gewapend met een pakkende campagne, veroverden we heel Apeldoorn. Een visuele take-over van de stad, tien dagen lang! We hebben de boodschap de hele stad ingepompt. Niet te omzeilen; stemmen zúl je. Ook online waren we niet te missen. Je hoefde je socials maar te openen en bam – daar waren we weer.

Informeren, zichtbaar maken, enthousiasmeren. Wat een succes! Meer dan 25.000 inwoners hebben hun stem laten horen. Online of in het heuse stemkantoor óp het betreffende plein. De teller sprong met de minuut omhoog. We zaten erbovenop. Suf hoefden we ons niet te tellen – dat deed onze vernuftige website wel. De techniek! Het resultaat: een winnend ontwerp dat past bij de stad: De Apeldoornse Markthal. Ongezouten mening van uitgesproken Apeldoorners.

samen
lef
ongezouten
iconisch
tof
vernuftig
take-over
stemmen
burgerparticipatie
bepaal